PHOTO TOUR 1 of 7

Greenwich Residence

A drab, undersized residence is transformed into a striking multi-level home focused on a private rear yard and sweeping San Francisco Bay views.

First impressionA petite single family home dwarfed by its neighbors, inwardly focused, and disconnected from an undeveloped rear yard.
ObjectivesCreate an expanded, contemporary, family home intimately connected with its breathtaking surroundings.
ResultA luxurious and modern home, fully opened to the stunning views, with a seamless connection between indoors and out.
  • Cow Hollow, San Francisco
  • Residential
  • Single Family, Developer Collaboration
  • 4,200 s.f.

OUR SOLUTIONS

Outward facing

Tailored for the pleasant San Francisco climate and bay views, the home's design turns away from the hectic city life and faces a personal oasis.

The rear yard is a natural extension of the home.

Expansive Spaces

We opened and extended the home, creating additional outdoor living areas at every level.

A private deck adds a touch of luxury to the master suite.

A wood clad balcony creates intimate scale to an outdoor room below.

Coherent and connected

To create consistency and cohesiveness throughout the home, rich, natural materials with striking visual impact were selected for use in key areas.

Veined marble and hand-carved limestone provide richness and texture.

THE RESULT

Significantly expanded and designed with an emphasis on an indoor/outdoor lifestyle, this San Francisco family home has been transformed to a luxurious private oasis perfectly suited for contemporary living.

VIEW Residential PORTFOLIO

Aptos Avenue Residence

TYPE: Single Family Residence
LOCATION: Balboa Terrace, San Francisco
VIEW PROJECT

Potrero Hill Residence

TYPE: Single family home
LOCATION: Potrero Hill, San Francisco
VIEW PROJECT

Redefine
your space

with Martinkovic Milford Architects

START THE DISCUSSION